IKEA HB G14 S Instrukcja Obsługi Strona 25

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 34
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 24
POLSKI 25
- Przepisylokalnedotyczącekilkukrajów
podanowrozdzialept.:
- „Zgodnośćzprzepisamilokalnymi”.
Jeśliniepodanoinformacjidotyczących
Państwakraju,należyzwrócićsięo
szczegółydowykwalikowanego
technika.
- Podłączeniepłytykuchennejdosieci
gazowniczejlubbutlizgazemmusibyć
wykonanezapomocąsztywnejrurki
miedzianejlubstalowejwrazzarmaturą
spełniającąwymaganialokalnych
przepisówlubteżzapomocąciągłego
stalowegowężaspełniającegowymogi
lokalnychprzepisów.Maksymalna
długośćwężawynosi2metrybieżące.
A
B
C
C
- Podłączyćkolanko(A)lub(B)
dostarczonewrazzpłytąkuchennądo
głównejrurkiwlotowejiumieścićmiędzy
nimidostarczonąpodkładkę(C)zgodnie
znormąEN549.
- Podłączyćkolanko(A),jeżeliurządzenie
instalowanejestweFrancji,akolanko(B)
wewszystkichpozostałychkrajach.
- WAŻNE:Jeślizainstalowanyzostanie
wążzestalinierdzewnej,musionbyć
zamontowanywtakisposób,abynie
miałżadnegokontaktuzruchomymi
częściamimebli.Musionprzechodzić
przezobszarbezżadnychprzeszkód,
takabyzawszemożliwabyłajego
kontrolanacałejdługości.
- Popodłączeniudosiecigazowniczej
należysprawdzićszczelnośćza
pomocąwodyzmydłem.Zapalić
palnikiiprzekręcićpokrętłaodpozycji
maksymalnej
dopozycjiminimalnej
,abysprawdzićstabilnośćpłomienia.
Podłączenie elektryczne
OSTRZEŻENIE
- Taczynnośćpowinnabyćwykonana
przezwykwalikowanegotechnika.
- Podłączeniaelektrycznemusząbyć
zgodnezlokalnymiprzepisami.
- Przepisyprawanakładająobowiązek
uziemieniaurządzenia.
Faza
Zero
Uziemienie
(żółto-zielony)
- Niestosowaćprzedłużaczy.
- WAŻNE:Danedotyczącenapięcia
orazpoborumocypodanonatabliczce
znamionowej.
Przeglądanie stron 24
1 2 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 33 34

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag