IKEA KULINARISK Książka Kucharska Strona 6

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 48
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 5
Produkt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas (min) Uwagi
Tempera-
tura (°C)
Poziom pie-
karnika
Tempera-
tura (°C)
Poziom pie-
karnika
Bezy –
dwa pozi-
omy
1)
- - 120 2 i 4 80 - 100 Na blasze
do piecze-
nia ciasta
Bułeczki
1)
190 3 190 3 12 - 20 Na blasze
do piecze-
nia ciasta
Eklery – je-
den po-
ziom
190 3 170 3 25 - 35 Na blasze
do piecze-
nia ciasta
Eklery –
dwa pozi-
omy
- - 170 2 i 4 35 - 45 Na blasze
do piecze-
nia ciasta
Tarty
płaskie
180 2 170 2 45 - 70 W 20 cm
foremce do
ciasta
Ciasto
owocowe z
dużą ilo-
ścią owo-
ców
160 1 150 2 110 - 120 W 24 cm
foremce do
ciasta
Biszkopt
królowej
Wiktorii
1)
170 1 160 2 (po lewej
i po pra-
wej)
30 - 50 W 20 cm
foremce do
ciasta
1)
Nagrzewać wstępnie piekarnik przez 10 minut.
Chleb i pizza
Produkt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas (min) Uwagi
Tempera-
tura (°C)
Poziom pie-
karnika
Tempera-
tura (°C)
Poziom pie-
karnika
Biały
chleb
1)
190 1 190 1 60 - 70 1 - 2 bo-
chenki po
500 g
Chleb żytni 190 1 180 1 30 - 45 W formie
do chleba
POLSKI 6
Przeglądanie stron 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 47 48

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag