IKEA KULINARISK Książka Kucharska Strona 6

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 44
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 5
Matvarer Overvarme Ekte varmluft Tid (min) Kommen-
tarer
Temperatur
(°C)
Skuffplas-
sering
Temperatur
(°C)
Skuffplas-
sering
Victoria-
sandwich
1)
170 1 160 2 (venstre
og høyre)
30 - 50 I en kake-
form på 20
cm
1)
Forvarm ovnen i 10 minutter.
Brød og pizza
Matvarer Overvarme Ekte varmluft Tid (min) Kommen-
tarer
Temperatur
(°C)
Skuffplas-
sering
Temperatur
(°C)
Skuffplas-
sering
Formbrød
1)
190 1 190 1 60 - 70 1 – 2 styk-
ker á 500
gr. per stk.
Rugbrød 190 1 180 1 30 - 45 I en
brødform
Rundstyk-
ker
1)
190 2 180 2 (2 og 4) 25 - 40 6 – 8 run-
dstykker
på et ste-
kebrett
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 I et steke-
brett eller
en grill – /
steke-
panne
Scones
1)
200 3 190 3 10 - 20 På et ste-
kebrett
1)
Forvarm ovnen i 10 minutter.
Gratenger
Matvarer Overvarme Ekte varmluft Tid (min) Kommen-
tarer
Temperatur
(°C)
Skuffplas-
sering
Temperatur
(°C)
Skuffplas-
sering
Pasta-flan 200 2 180 2 40 - 50 I en form
Grønnsak-
spudding
200 2 175 2 45 - 60 I en form
Quiche
1)
180 1 180 1 50 - 60 I en form
NORSK 6
Przeglądanie stron 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 43 44

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag